Viatja amb 'Sàpiens' a Sicília

Aquesta primavera, resseguirem la petjada catalana a l'illa italiana en un nou viatge amb l'agència Tarannà

El pròxim maig, 'Sàpiens' i Tarannà organitzem un nou viatge a Sicília
El pròxim maig, 'Sàpiens' i Tarannà organitzem un nou viatge a Sicília Getty Images
29 de gener del 2024

Sàpiens i l'agència Tarannà hem organitzat, per aquest mes de maig, un viatge exclusiu a Sicília. Hem organitzat cinc escapades: del 9 al 13 de maig (exhaurides), del 15 al 19 de maig (exhaurides), del 21 al 25 de maig (exhaurides), del 10 al 14 de juny (exhaurides) i del 17 al 21 de juny (PLACES DISPONIBLES), resseguirem la petjada catalana des del 1282 —quan les tropes de Pere el Gran van completar la conquesta de l’illa—, fins al 1713, quan va passar a mans franceses.

Acompanyats de l’historiador Martí Carbonell, visitarem les principals joies patrimonials de Palerm, Messina i Siracusa, passejarem per l’encantadora Taormina i ens endinsarem a Catània, amb el volcà Etna com a teló de fons. Les inscripcions ja estan obertes i les places per als dos primers grups ja s'han esgotat. Encara sou a temps d'inscriure-us a la cinquena sortida, del 17 al 21 de juny!

L’itinerari
 

DIA 1: PALERM (9 de maig / 15 de maig / 21 de maig / 10 de juny / 17 de juny)
Aprofitarem la primera tarda per començar a prendre el pols a la ciutat de Palerm. Hi visitarem el Teatre Politeama i el Massimo, un dels més importants d’Europa, i entrarem a l’església de Santa Maria de la Mercè, fundada al segle XV pels pares mercedaris. Al vespre, xerrada de l’editor o la directora de Sàpiens sobre la conquesta catalana de Sicília de Pere el Gran, que va suposar l’inici de l’expansió mediterrània de la Corona catalanoaragonesa. 

DIA 2: PALERM (10 de maig / 16 de maig / 22 de maig / 11 de juny / 18 de juny)
Destinarem el dia a descobrir la influència del gòtic català en els monuments principals de la ciutat. Visitarem el palau dels Normands —un important centre de govern durant el període catalanoaragonès—, passarem pel palau Sclafani, una casa noble catalana, i arribarem fins a la catedral. Després de dinar, ens endinsarem pel centre històric fins a arribar a la Piazza Croce dei Vespri, que ens donarà peu a parlar de les ‘Vespres Sicilianes’. Després accedirem a l’església de Santa Eulàlia dels Catalans i al palau Abatellis. 

DIA 3: MESSINA-TAORMINA (11 de maig / 17 de maig / 23 de maig / 12 de juny / 19 de juny)
Passejarem pel nucli antic de Messina i descobrirem la història de l’església de la Santissima Annunziata dei Catalani. Després de dinar, l’autobús ens portarà cap a l’encantadora Taormina, situada al cim de la pintoresca roca de la Muntanya Taure, on visitarem el famós Teatre Grec —des d’on es pot gaudir d’un panorama magnífic tant de l’Etna com del mar Jònic— i tindrem una estona lliure per descobrir els romàntics carrerons de la ciutat. Sortida cap a Catània. 

DIA 4: SIRACUSA (12 de maig / 18 de maig / 24 de maig / 13 de juny / 20 de juny)
Dia per explorar la majestuosa ciutat de Siracusa, que a l’edat mitjana va ser la destinació de molts mercaders catalans. Una de les visites destacades serà a la Galeria Regionale di Palazzo Bellomo, on hi ha una sala dedicada a pintors catalans. A la tarda, passejarem en barca pel voltant d’Ortigia i visitarem el Parc Arqueològic de Siracusa. 

DIA 5: CATÀNIA (13 de maig / 19 de maig / 25 de maig / 14 de juny / 21 de juny)
Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Catània, la ciutat més important de la costa oriental que es caracteritza, fonamentalment, per les construccions amb pedra volcànica. Hi visitarem l’amfiteatre romà, la catedral, el mercat de la Pescheria i la Universitat de Catània, fundada pel rei Alfons el Magnànim. 

Informació pràctica


Dates i grups

 • Sortida 1: 9 de maig del 2024 (EXHAURIDES)
 • Sortida 2: 15 de maig del 2024 (EXHAURIDES)
 • Sortida 3: del 21 al 25 de maig (EXHAURIDES)
 • Sortida 4: del 10 al 14 de juny (EXHAURIDES)
 • Sortida 5: del 17 al 21 de juny
 • Durada: 5 dies
 • Grup mínim: 22 persones
 • Grup màxim: 25 persones


Preu

 • Subscriptors de Sàpiens: 1.790 euros (taxes incloses).
 • No subscriptors: 1.840 euros (taxes incloses).

Encara no ets subscriptor? Suma't a la família de Sàpiens a un preu especial i gaudeix de tots els avantatges! Fes-te soci ara en el següent enllaç.


El preu inclou

 • Acompanyament de l’editor o de la directora de Sàpiens, Jordi Creus i Clàudia Pujol, respectivament, i de l'historiador Martí Carbonell.
 • Vols internacionals amb la companyia aèria Vueling, en classe turista.
 • Allotjament en hotels de 4*.
 • Régim de pensió completa.
 • Transport col·lectiu privat en tots els desplaçaments.
 • Impostos aplicaples i taxa turística.


El preu no inclou

 • Assegurança d’assistència i cancel·lació (opcional).
 • Totes les despeses personals.
 • Tot el que no està descrit com a inclòs sota la llista inclou.

 

Inscripcions
 

Hi haurà cinc sortides per a aquest viatge, però només quedem places per a la que farem del 17 al 21 de juny. Us hi podeu inscriure amb un màxim de dues places per petició. El període d’inscripció s’obrirà a les12 h del dimarts 20 de febrer i es tancarà el dimarts 27 del mateix mes

La sol·licitud d’inscripció s’ha de fer emplenant aquest formulari en línia al web de Tarannà. S’assignarà un registre d’entrada a cada petició, amb el qual es cobriran les places disponibles, i la resta quedarà en llista d’espera.

La reserva quedarà formalitzada amb el pagament del 40% de l’import del viatge. S’haurà de fer 24 hores després d’haver rebut les instruccions de la reserva. Si el pagament no es fa, el torn passarà al primer de la llista d’espera. El pagament de la resta de l’import es farà un mes abans de la sortida.

Per a més detall, consulteu al web de Tarannà informació ampliada sobre les assegurances de viatge, l’allotjament previst, els guies acompanyants, les condicions de contractació, els requisits per poder viatjar, les mesures de seguretat higienicosanitàries i la sostenibilitat en el viatge.
 

Els altres viatges SÀPIENS
 

El de Sicília serà el vint-i-cinquè viatge Sàpiens que organitzem amb Tarannà. Amb aquesta agència de viatges hem anat quatre vegades a Viena; quatre, a Atapuerca; dues, a Normandia; tres, a Sardenya; tres, a Grècia; tres, a Malta; tres, a Roma; una a Mèxic i una altra al País Basc. Sempre ens ho hem passat d’allò més bé. A continuació, en trobareu un resum amb cròniques, imatges i un quiz.